1. Головна
  2. Блог
  3. Переваги використання пелетних котлів для опалення

Переваги використання пелетних котлів для опалення

Дата: 12.01.2024 Рейтинг:  Переглядів: 1408 Коментарів: 0 Час на читання: 3 хв.

Переваги використання пелетних котлів для опалення

З кожним роком усе більше звичайних людей, різних бізнесів та фермерських господарств віддають перевагу індивідуальному опаленню. Одне з найкращих обладнань для цього — твердопаливні пелетні котли. Наша компанія випускає їх у кількох конфігураціях. Пропонуємо моделі лише на пелетах, а також змішані. Крім пелетів, пристрій можна розпалювати дровами.

Що являє собою пелетний котел

Пелетний котел — твердопаливне обладнання, що працює на пелетах. Вони являють собою гранули різної величини, виготовлені з відходів деревообробної та сільськогосподарської промисловості.

Залежно від моделі, у конструкцію входять: бункер для палива, шнек для його подачі, зольник, пальник, топка, жарова труба, рідкокристалічний дисплей та система автоматичного керування, охолоджувальний люк та інші елементи. На відміну від багатьох інших варіантів твердопаливних котлів, пелетні можуть працювати практично автономно. Головне — спочатку задати системі всі необхідні налаштування з регулювання подачі палива, з рівня температури, очищення та інші.

Принцип роботи простий. Пелети завантажуються в бункер, звідки за допомогою шнеків вирушають у відсік, що знаходиться перед топкою, а потім на сам пальник. Далі відбувається автоматичне розпалювання. Паливо згоряє практично повністю, зола, що залишилася, потрапляє в зольник, який потрібно очищати раз на кілька днів. Як правило, зола становить до 3% кількості спаленого палива.

Переваги пелетних котлів DOZAMEX

Опалювальне обладнання нашої компанії має безліч плюсів. Розглянемо основні з них:

  • Ефективність роботи. Наші інженери використовують 5-ходову конструкцію теплообмінника. Це дає змогу збільшити коефіцієнт корисної дії до 91% і водночас суттєво заощаджувати пелети.
  • Низька температура в димарі. Оскільки гарячі гази проходять через 5 магістралей теплообмінника, вони ефективніше віддають тепло водяному контуру. Це дає змогу знизити температуру на виході з котла в димарі.
  • Зручність експлуатації. Пелетний котел простий у використанні та не потребує складного обслуговування. Необхідно лише регулярно очищати зольник і за необхідності прочищати димар. Решта обслуговування полягає тільки в завантаженні палива в спеціальний відсік на кілька днів.
  • Автономія. Завдяки наявності електронного блоку управління, можна одразу задати налаштування обладнання та не стежити за його роботою. Усі процеси проходитимуть автоматично: подача палива, розпалювання, регулювання температури. Залежно від моделі та умов експлуатації, автономність може тривати від 1 дня до кількох місяців.
  • Екологічність. Гранули, що використовуються для опалення, виготовляються з екологічно чистих відходів деревообробної та сільськогосподарської промисловості: лушпиння насіння, тирси та іншого. Під час горіння вони не виділяють у повітря шкідливих для природи та людини речовин.
  • Мінімум відходів. Пелети згоряють практично повністю. Зола становить лише до 3% від завантаженого палива.

Крім того, пелетні котли DOZAMEX, за дотримання правил експлуатації, здатні прослужити понад 10 років. Докладніше дізнатися про всі переваги нашої продукції можна в консультантів.

 


 

Читайте також:
Альтернативна система енергозабезпечення
Дата: 05.03.2024 / Автор: Администратор
Альтернативна система енергозабезпечення

Рейтинг: Переглядів: 1980
Як вибрати пелетний котел
Дата: 12.01.2024 / Автор: Администратор
Як вибрати пелетний котел

Рейтинг: Переглядів: 1632
Якої потужності вибрати пеллетний котел?
Дата: 12.01.2024 / Автор: Администратор
Якої потужності вибрати пеллетний котел?

Рейтинг: Переглядів: 1201
Обслуговування пелетних котлів: 3 головні поради
Дата: 08.01.2024 / Автор: Администратор
Обслуговування пелетних котлів: 3 головні поради

Рейтинг: Переглядів: 1053

Коментарі
Ще немає коментарів...
Залиште свій коментар
Ваша оцінка: